Zoogdier agenda

 • zaterdag, 15 september, 2018

  Egelweekend 2018 op 15 en 16 september
  Geef uw waarneming van egels door!
  Op 15 en 16 september is het ‘Egelweekend 2018’. Tijdens dit Egelweekend roept de Zoogdiervereniging iedereen op om waarnemingen van egels door te geven, bijvoorbeeld uit eigen achtertuin of buurt.
  De eerste landelijke egeltelling was tijdens het Jaar van de Egel in 2009. Dit...

 • donderdag, 20 september, 2018

  In het weekeinde van 20 - 23 september 2018 organiseert Vleermuisvangen.nl in samenwerking met de Vleermuiswerkgroep Noord Holland en de Zoogdiervereniging een cursus ‘vleermuizen vangen en hanteren’ vanuit het Dijkgatbos in de Wieringermeer.
  Deze cursus is gericht op de beginnende en gevorderde vleermuiswerkers, die meer kennis willen vergaren hoe vleermuizen te vangen (mistnetten,...

 • maandag, 24 september, 2018

  In samenwerking met IVN afdelingen Oost Veluwezoom en Eerbeek e.o. en KNNV afd. Arnhem geeft Glenn Lelieveld namens Wolven in Nederland en de Zoogdiervereniging een lezing over wolven.

  Vragen die aan bod komen:
  Waarom komen wolven naar Nederland?
  Is er wel leefgebied voor wolven?
  Hoe kunnen wij samenleven met wolven?

  Inloop: 19:00 uur
  Start lezing:...

 • zaterdag, 27 oktober, 2018

  VLEN-dag 2018

  De Vlendag wordt al meer dan 25 jaar georganiseerd, en is elke laatste zaterdag van oktober. Tijdens de jaarlijkse VLEN- dag wordt een breed scala aan resultaten van vleermuisonderzoek- en bescherming uit Nederland en de omringende landen gepresenteerd. Daarnaast zijn er posterpresentaties en zijn er stands aanwezig waar verschillende vleermuisgerelateerde zaken gekocht...

 • dinsdag, 30 oktober, 2018

  De Zoogdiervereniging organiseert de cursus ‘Vleermuizen en Planologie’. Deze cursus richt zich in drie dagen, aan de hand van case studies en onderlinge oefeningen op het toepassen van informatie in de eigen rol en binnen het proces. Aan de orde komen onder andere de volgende onderwerpen:

  Wat is de ecologie van vleermuizen en wanneer moet u daar nu extra alert op zijn? Hoe voorkomt u...

 • zaterdag, 3 november, 2018

  Op 3 en 4 november organiseert Hoekschewaards Landschap een tweedaagse muizeninventarisatie.

  Geinteresseerden kunnen om 08:00 uur en 20:00 mee gaan tijden de zoektocht naar de kleine knagers!

 • vrijdag, 16 november, 2018

  De provincie Noord-Brabant organiseert dit jaar voor de zesde keer het symposium ‘Biodiversiteit en Leefgebieden’! Dit symposium is voor alle professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor de Brabantse natuur, bijvoorbeeld bij terreinbeheerders, gemeenten, waterschappen, natuurorganisaties, agrarische natuurverenigingen en adviesbureau’s. Op het symposium laten we zien wat er in Brabant...

 • zaterdag, 17 november, 2018

  Voor wie meer wil leren over diersporen is de weekendcursus diersporen een uitstekende start. In deze twee dagen gaan we het brede spectrum aan sporen welke we kunnen vinden in Nederland verkennen.
  Twee dagen, twee totaal verschillende gebieden met bijbehorende sporen. De eerste dag beginnen we op de Veluwe. Grote dieren als edelhert en wild zwijn laten duidelijke sporen na. We gaan niet...

 • donderdag, 22 november, 2018

  De Zoogdiervereniging en Stichting Probos organiseren samen op 22 november 2018 een praktijkcursus ‘Lanenbeheer voor vleermuizen’. Deze eendaagse cursus bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Tijdens het theoretische ochtenddeel gaan (ervarings)deskundigen in op:

  • de ecologie (gedrag, habitateisen en verspreiding) van bosgebonden vleermuissoorten;
  • waarden, typen en...
Abonneren op Agenda